1984 ОТ ИЗОЛАТОРА 2020

Джордж Оруел

1984 ОТ ИЗОЛАТОРА 2020
Джордж Оруел
100мин
Драматизация и режисура: Бойко Илиев
Костюми: Жанет Иванова
Сценография: Теодор Даскалов
Участват: Цветан Николов, Веселин Калановски, Яцек Янков, ФИЛИП ДОНЧЕВ
„1984 от ИЗОЛАТОРА 2020“
по „1984“ от Джордж  Оруел
Драматизация Бойко Илиев
„ГОЛЕМИЯТ БРАТ ТЕ НАБЛЮДАВА“
„1984“ – повече от седемдесет години след публикуването на шедьовъра-– „ненаучна фантастика“ на Джордж Оруел, се взираме в това всевиждащо око, което ни предупреждава за „големия брат“. На неговите:  „двумисъл“ и „новговор“ сме намерили други понятия и те са част от ежедневието ни. „По оруелски“ днес често е синоним за манипулация на общественото съзнание. Наложило ни се е да се примирим с извода на Оруел в „1984“, който гласи:
„Изборът за човечеството беше между свобода и щастие… и за по-голямата част от човечеството щастието е по-добрият избор“.
И днес сме заобиколени с екрани, както героите на Джордж Оруел.  „БИГ БРЪДЪР“, „НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА“, „ВОЙНАТА Е МИР“, „СВОБОДАТА Е РОБСТВО“… Познато ли ви е? Още във „Фермата на животните“ Оруел провидя безмилостно ни настояще. Да се откажеш да си част от стадото е по-трудно, отколкото изглежда. Историята на героя му Уинстън Смит е все  по-стряскащо разпознаваема. За да  се откъснеш от лудостта на това стадо, е  необходима сила и дълбочина на характера и яснота на съзнанието. Но не е ли това единственият път, ако искаме да запазим   правото да мислим, да говорим и да действаме, независимо какво ни  диктуват от екрана…
Бойко Илиев – режисьор
Ще се срещнете с малък, но блестящ актьорски състав:
Филип Дончев
Йоана Иванова
Веселин Калановски
Цветан Николов
Анна-Мария Николаева
Надя Илиева
Яцек Янков
Сценография – Теодор Даскалов
Костюми – Жанета Иванова
 
 

Билетна каса: 10,00 - 13,00часа и 15,00 - 18,00часа