Пламен ПАНЕВ: Нека хората гледат и обичат собствения си театър

Пламен ПАНЕВ: Нека хората гледат и обичат собствения си театър

Пламен Панев e популярен актьор, кино и театрален режисьор, завършил ВИТИЗ през 1990 година. Той има над 70 театрални постановки в почти всички театри у нас, както и в Германия, Русия и Турция. Роден е в Пловдив, но повече от 30 години живее в София. Бил е директор на драматичните театри в Русе и Кърджали. От началото на април Панев стана директор на новия Театрално-музикален център, обединил Разградската филхармония „Димитър Ненов“, Драматичния театър „Антон Страшимиров” и Сцена „Назъм Хикмет“.
Преди дни новият устройствен правилник на института беше одобрен от министъра на културата Петър Стоянович. По какъв начин е регламентирана работата на центъра, има ли кадрови промени и с какви проекти трите звена ще привлекат повече зрители, на тези въпроси отговаря Пламен Панев.
Какво регламентира новият устройствен правилник и как ще се промени работата на трите звена, които са част от центъра?
Искам първо да подчертая, че има два пътя, по които върви управлението в културата – на окрупняването и на раздробяването. Сега ние вървим по пътя на окрупняването и смятам, че това е много правилно решение за Разград. Причината е, че малките формации тук, финансирани от държавата, общината и от частни институции, разпръскват дейността си не могат да бъдат единни в своята методология... (прочетете повече тук)
Всички новини